Un bărbat dintr-un cartier de lux al Capitalei creşte de câțiva ani zeci de şobolani în apartament. La ce soluții s-au gândit vecinii pentru a scăpa de rozătoare

Un bărbat dintr-un cartier de lux al Capitalei creşte de câțiva ani zeci de şobolani în apartament. La ce soluții s-au gândit vecinii pentru a scăpa de rozătoare
Sursa foto: captura video Antena 3
Publicat: 20/04/2022, 22:33
Actualizat: 20/04/2022, 22:35

Un bărbat din Dorobanţi – o zonă scumpă a Capitalei– își terorizează de cinci ani vecinii, care au observat că acesta crește pur și simplu zeci de şobolani în apartament. Oamenii l-au reclamat, specialiștii în deratizare au venit și au pus capcane, dar, vin nefericire pentru colocatari, acestea nu sunt eficiente , pentru că rozătoarele sunt deja sătule după ce primesc de mâncare de la bărbat, arată un reportaj realizat de Antena 3.

Locatarii dintr-un bloc din cartierul bucureștean Dorobanți, unde prețurile medii în imobiliare au sărit de 2.000 de euro pe metru pătrat, se plâng de câțiva ani că un vecin crește zeci de șobolani în imobil și chiar au trimis imagini video în care se vede cum rozătoarele mânâncă în camerele pline de gunoaie și, din când în când, ies la plimbare pe geam.

Proprietarul are 82 de ani şi de 5 ani locuieşte împreună cu şobolanii pe care îi şi hrăneşte, în apartamentul lui de 3 camere din Dorobanţi.

„Doamne fereşte! Îi creşte domnul în casă”

În imaginile primite și filmare apoi de echipa de televiziune se vede cum șobolanii mișună în interior, apoi și ies la aer în cartier

Ajunși la capătul răbdării, colocatarii l-au dat în judecată, dar nimeni nu poate lua măsuri până când nu există o decizie definitivă a instanţei, relatează Antena 3.

Potrivit preşedintelui asociației de bloc, octogenarul îi hrănește din mâncarea dată de serviciile sociale. „Autorităţile îi dau ceva mâncare caldă. El o aduce acasă, o pune în ligheane şi hrăneşte şobolanii şi îi creşte. Acum doi ani am avut şobolani tot la fel. Cred că au scos găleţi. Găleţi de şobolani. Omul nu este sănătos la cap! Că un om normal la cap nu strânge gunoaie şi nu creşte şobolani!”, a declarat acesta.

„Uitaţi. Ăla e la geam sobolan. Vai de mine. Or fi domestici dacă stau aşa pe geam. Intră în casă. Doamne fereşte! Îi creşte domnul în casă. Sunt oameni care cresc şerpi sau mai stiu eu ce, dar şobolani…”, spune un alt vecin cu care a vorbit echipa Antena 3.

„Procedurile judecătoreşti sunt cum sunt”

Pe lângă prejudiciile aduse valorii proprietății lor, existența șobolanilor implică riscuri pentru sănătatea locatarilor, pentru că șobolanii pot transmite opt tipuri de boli.

La sesizarea Observator, angajaţii specialiști în deratizare de la compania municipală Eco Igienizare au venit la faţa locului şi au montat capcane pentru şobolani. Totuși, capcanele nu îi vor atrage pe şobolanii deja sătui, astfel că singura soluţie a vecinilor este să facă curat în apartament cu ajutorul justiţiei.

Potrivit președintelui de bloc, Poliţia Sector 1 are în derulare o executare, urmând ca cât de curând să îi golească apartamentul. „Şi noi avem un proces câştigat de asociaţia de proprietari, tot pentru golirea apartamentului, dar procedurile judecătoreşti sunt cum sunt. Am făcut inclusiv adrese la SANEPID. Nu răspund”, a detaliat el.

Potrivit medicilor veterinari, kantavirusul poate fi inhalat, transmis prin intermediul unei muşcături, dar pot lăsa semne grave prin atacarea sistemului respirator la oameni.

Potrivit sursei citate, autorităţile spun că au făcut deratizare în aproape toată Capitala, iar în parcuri sunt la a doua tură de tratament antirozătoare. Totuși, în spațiul virtual apar filmări cu șobolani în spații publice, recent chiar lângă Guvern, relatează Antena 3.

Conform Primăriei Municipiului București, pentru tratamentele de deratizare pe spațiile exterioare se folosește produsul raticid RACUMIN PASTE, care este amplasat în stații de intoxicare PVC care au un design special și sunt prevăzute cu sisteme de fixare a raticidului, care nu permit accesul altor animale în afara de șoareci și șobolani.

Raticidul este destinat eliminării rozătoarelor (șoareci și șobolani) care, prin natura habitatelor pe care le frecventează, prezintă pericol pentru sănătatea umană, întrucât sunt purtători de germeni patogeni (bacterii, virusuri) sau ectoparaziți (purici, căpușe).

„Pentru eficiența tratamentelor de deratizare, operatorii CMEIB S.A. recomandă măsuri de stopare a înmulțirii rozătoarelor pe spațiile exterioare prin ridicarea deșeurilor și menținerea curățeniei în spațiile aferente”, au transmis reprezentanții PMB.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Rămâi pe loc fără PERMIS. Legea nouă care intră în vigoare în România
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Valurile de căldură au cauzat 150.000 de morți pe an în lume, între 1990 și...
×